tag:blogger.com,1999:blog-60835235340916524922024-03-05T22:43:13.733-08:00KOMENETENBLOGLeen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.comBlogger195125tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-77672009537611762472018-11-12T23:31:00.002-08:002018-11-12T23:31:22.667-08:00Bouquet garni
bouquet garni
...voor de jeugd, toch voor de hele kleintjes die geen stukje thym in gelijk welk gerecht willen ontdekken. Ze krijgen hun bord, ze kijken, ze inspecteren met hun vork, roeren alles overhoop want er zou daar toch ergens een stukje kweetnietwat te vinden zijn. Dus heeft omi daar het volgende op gevonden; uit de bak infusen en thee's neemt ze een t-sac, een teafiltertje, Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-83599821192422776462016-05-05T22:54:00.002-07:002016-05-05T22:54:25.305-07:00KRWTR
kraanwater staat hier dagelijks op het menu
Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-74130566364323593952016-05-01T00:54:00.000-07:002018-11-12T23:10:13.313-08:00Epeautre entre autreune trouvaille
après des années
Depuis que j'ai suprimé le (froment de ) blé , les patates, le riz et les pâtes (les conseilles de Voedselzandloper), mon tractus digéstif n'est plus rouspétant, le ventre diminu et ça sent plus àgréable, là entre ma tête et mes jambes.
C'est que quand j'ai de la visite que j'essaye d 'offrir quelque chose connu mais adapté. Surtout avec Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-55199367191440226052016-04-27T13:32:00.000-07:002016-04-27T13:35:02.338-07:00Brandnetel pesto d'orties
-Hier heb je wat te lezen, zei mijn buurvrouw en stopte me wat tijdschriften toe.
Ze kwam nooit met lege handen, bezocht me dagelijks toen ik met mijn krukken rondpikkelde maar veel in de zetel zat te zitten, een dik half jaar terug.
De krukken heb ik al lang aan de kapstok gehangen, verhuisde en toch spaart de buurvrouw trouw de 'Primo' voor mij. Naast het oplossen van het Zweeds Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-80923697636908967112016-04-26T03:04:00.000-07:002016-04-27T13:33:35.723-07:00Content: voedingswinkel zonder verpakkingLeen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-73014454143464896992016-03-18T13:03:00.000-07:002016-03-18T13:03:27.083-07:00Pascale met groenten
Geloof het of niet, ik blijf eten en nog niet zo een beetje. Tijd om terug te schroeven zelfs, minder brood! Daarom opende ik het enige kookboek dat ik van Pascale Naessens bezit: 'Puur Genieten - 2012'. Ze had me niet geïmpressioneerd de eerste keer dat ik het boek opensloeg al maakte ik toch snel twee makkie gerechten die inderdaad succes oogstten. De verkoop van haar kookboeken hebben haarLeen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-80393865828290823972015-12-14T16:20:00.001-08:002016-03-18T23:18:12.318-07:00the last oneDit is hem dan, mijn aller-, allerlaatste tomaat uit eigen kweek, half december 2015.
Nog glanzend en nièt in de koelkast bewaard.
In de herfst bleven er nogal wat onrijpe tomaten hangen en over de aanpak ervan verschilden mijn buurman en ik van mening. Hij had veel meer groene tomaten dan ik omdat zijn serre in de namiddag overschaduwd werd door de eik van zijn buur. Mijn serre staat quasi in Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-16704760622255438012015-11-04T22:57:00.000-08:002015-11-05T02:44:28.008-08:00Pounti à la Flamande
-Mama, wil jij wat van die groenten, ik weet niet wat ik ermee moet aanvangen.
Zo is het begonnen. Ze is van goede wil, mijn dochter, daarom ging ze voor het voedselteam met als slogan 'weet wat je eet'. Week 1!
Met vraagogen bekijken we samen het bladgroen.
-Dat is waterkers en dat is kervel met een veel fijner blad, erg lekker en deze grote bladeren met witte stengels...in 't Franse heetLeen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-63809618893121791342015-10-26T02:50:00.001-07:002015-10-26T02:50:23.080-07:00een krab druiven
Er hing een onaangenaam geurtje in de serre, iets rottend zeg maar. De oorzaak was alras achterhaald: de druiven. Eigen schuld hoor, druiven hoor je tijdens het groeien uit te dunnen, dat zag ik vader zaliger toch doen; teveel druiven op een tros verstikken de binnenste. Druiven 'krenten' heet dat: tijdens de bloei met duim en wijsvinger het teveel aan druiven wegwerken zodat de overige druivenLeen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-34457795197964666212015-10-02T12:27:00.000-07:002015-10-02T12:27:48.162-07:00Et tu quoque, Julius?
Altijd ligt er rommel naast mijn pc. Papiertjes, to-do-lijstjes, schrijfgerief, krantenknipsels die ik bewaar voor hen die het zéker moeten lezen of een foto. Deze bijvoorbeeld uit een weekendkrant, een prachtfoto van Julius Persoone, de zestienjarige bijna-kok, zoon van befaamd chocolatier die het in z'n eentje klaarspeelt om 144 tomatenrassen te kweken.
Soms zou ik ook zo in mijn serre Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-88513505432399332352015-09-22T09:18:00.000-07:002015-09-22T09:18:59.603-07:00keep quiteToen stond ze er nog, ons Blanche.
Die eerste avond van adoptie al uitgevlogen, vier uren na het kortwieken, zo sterk was ze.
En vriendelijk, 't heeft geen naam, een pas achteruit om je voor te laten.
-Tok, tok, tok en nooit opdringerig;
Gisteren al helemaal niet meer.
Een hok vol witte pluimen, zij bang binnen met naakte hals, maar het stoute beest was wèl weg.
Mijn buurvrouw die het Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-25022880076405249442015-08-12T11:32:00.000-07:002015-09-17T11:33:23.973-07:00't is bijna Sinterklaas
paaseitjes nog net binnen vervaldatum
en met de zwarte maken
wij toch taart
Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-15631890254888677412015-06-18T12:53:00.000-07:002015-06-18T12:53:01.409-07:00'Voor de vlier moet men zijn hoed afdoen'
'Voor de vlier moet men zijn hoed afdoen' is een oud gezegde en na wat ge-Google heb ik meer respect gekregen voor de boom die zo woekerde in mijn tuin; ik had hem in de herfst flink gesnoeid (zie de verdorde takken onder de autoband), dat onkruid van een vlier die mijn kerselaar begon te verdringen en als ik moest kiezen tussen vlier en kersen was de keuze rap gemaakt want Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-45180303664204192832015-06-06T20:47:00.001-07:002015-06-06T20:47:57.820-07:00Watch What You Eat Chickens Injected With Steriods and HormonesLeen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-76040307161613757062015-06-03T04:00:00.001-07:002015-06-03T04:00:59.704-07:00Melanza ripiene - aubergines italiano
Wat er zo leuk is aan mijn Italiaanse bijbel alias De zilveren lepel is dat je per ingrediënt tien- twintig of dertig recepten voorgeschoteld krijgt. Een kookboek naar mijn hart. Heb ik niet jaren geleden al gezegd: als ik in mijn frigo een variatie aan groenten zie liggen dan wens ik me een kookboek toe dat me zeggen kan wat ermee aan te vangen want groenten combineren ligt niet altijd voorLeen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-35064835692552480802015-06-01T05:14:00.000-07:002015-06-03T04:02:24.693-07:00 tablier plein de surprises
Le tablier
"Je crois que les jeunes d'aujourd'hui ignorent ce qu'est
un tablier... Vous souvenez-vous du tablier de votre grand-mère ?
Les mères et grand-mères portaient un tablier par-dessus leurs vêtements pour les protéger car elles avaient peu de robes de rechange. Il était beaucoup plus facile de laver un tablier habituellement en coton que de laver blouse, jupe ou robes . Le Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-20101997801851566062015-05-26T23:53:00.000-07:002015-06-12T20:12:59.641-07:00Foie gras au Parlement EuropéenCa y est, je m'attendai déjà longtemps, le controverse autour le foie gras est démarré.
Comme tout le monde j'étais contre le gavage d'oiseau ou canards. Je me rapelle un jour qu'une amie qui fréquente la France souvent me donnait un conserve de foie gras cadeau. Moi aussi j'aimait la France mais j'aime aussi la nature, son fauna et flora et le bien-être de tout être-vivant.
Je Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-22881493091230767742015-05-20T13:59:00.000-07:002015-05-20T13:59:24.404-07:00la Gamine qui mange des fleurs
Ma voisine est née dans une famille d'agriculteurs. De temps en temps elle me demande si j'ai besoin de la salade, du persil, d'un dessert et dernièrement du chou-fleur que son frère avait cultivé sans insecticides dans sa serre.
Ce matin je l'ai pris en main, immerger dans l'eau salé pour une demi-heure par précaution, question d'éviter une chenille cuite. Puis je l'ai plongé dans l'eau Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-57237915920881272015-05-13T00:40:00.000-07:002015-05-20T14:25:13.266-07:00Trashcooking avec Benne au camping Zero
Louvain 13-05-2015
the place to be
everything about sustainability - durabilité
workshop avec chef-cuisinier Benne
texte sirop
et puis on oublie de prendre une photo de la barbe poireau frits
Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-61025531012772420722015-05-12T15:12:00.002-07:002015-05-12T15:12:23.901-07:00fiques après Pâques
C'était la pleine lune ce 5 avril '15, je me souviens que j'avais dormi à peine, ce qui me convenais; je suis un coq qui chante le matin, je me tais du cou le soir. Le soleil se lèvait deux heures plus tard que moi.
Et pourtant la table était couverte depuis des jours, avec un tout nouveau toile ciré avèc plis comme il était bon marché. J'avoue que ce n'est pas la grande élégance mais Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-13494631248644445252015-03-19T13:41:00.000-07:002015-03-19T14:22:08.436-07:00Huile d'oLex
Quand à ma mère, elle me racontait que les dragées qu'on dispensait à l'occasion d'une naissance se faisait dans une couche à bébé.
Plus tard les dragées seront emballer dans des cones en papier ou des petites boites en carton garnies.
Chaque visiteur du nouveau-né reçoit un petit cadeau du bébé, c'est la tradition en Belgique.
Dés maintenant ça a pris toutes formes et dimensions, nonLeen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-35310598671738365392015-03-12T15:37:00.000-07:002015-03-12T15:37:13.230-07:00SmartFresh
' Dans cet extrait de l’émission "Envoyé spécial" diffusée le jeudi 5
mars, les journalistes ont découvert l’utilisation du SmartFresh, un
produit qui permet à la pomme de rester belle et ferme pendant un an !
Est-ce la faute des exigences du consommateur, qui souhaite manger
des pommes toujours plus rondes, toujours plus rouges, toujours plus
fermes, toujours Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-88626955955983134312015-02-27T23:10:00.001-08:002015-02-27T23:10:36.122-08:00Jean-Bernard HUON paysan-philosophe bretonLeen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-48164907694257476732015-02-16T09:33:00.000-08:002015-02-16T09:33:03.631-08:00tajine#viande#
-Mais, maman, me dit-il, pourquoi tu te fais tant d'efforts pour ton blog si peu de gens - nous et tes amis - viennent lire.
-Tu te trompes, mon publique vient de partout dans le monde, il y a même des gens d'Ukraine qui viennent lire, en plus, je m'amuse.
-En tout cas, tu pourras atteindre beaucoup plus de lecteurs. Tu as déjà entendu d'un hashtag?
Pourquoi tu n'utilise pas le dièse, le carré? Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6083523534091652492.post-83521432097408229672015-02-10T12:19:00.002-08:002015-02-10T12:19:19.542-08:00Avocat froid ou pas
La question de hier:
quoi faire avec un avocat
quand je ne le veut manger froid?
chercher une recette sur internet!
coupez le en deux morceaux
enlevez le gros nayou
plongez-y un oeuf miroir
chauffez certainement dix minutes
à fin que le blanc d'oeuf est cuit
mais ça m'as pris une demi heurre...
pour concluder que froid
mon avocat aurait été meilleur
Aujourd'hui
'la main Leen Massyhttp://www.blogger.com/profile/06208097479347375140noreply@blogger.com0